Körlektioner för Taxiförarlegitimation

Tycker du om människor och har god lokalkännedom? Är du stresstålig och tycker om att köra bil? Funderar du på att börja köra Taxi och har klarat teoriprovet. För att förbättra dina möjligheter att lyckas inför körprovet är det en god investering att ta några körlektioner för taxiförarlegitimationen hos. Se utbud längre ned.

Som taxiförare kör man personbil i yrkesmässig trafik. Det innebär att förutom vanliga taxikörningar ska man även kunna utföra färdtjänst, skolskjuts, avtalskunder, bud och sjukresor.

Körlektioner för Taxiförarlegitimation med Tullinge Trafikskola AB

För att få köra Taxi yrkesmässigt krävs det att man har Taxiförarlegitimation. Kraven på yrkeskunnande uppfylls genom att du blir godkänd på ett teoretiskt prov för Taxiförarlegitimation som består av tre delprov samt även ett körprov hos Trafikverket.

Därefter gör Transportstyrelsen en så kallad vandelsprövning, det vill säga prövar om du är lämplig som Taxichaufför.

Om du är osäker på om du kan få Taxiförarlegitimation, på grund av eventuell brottsbelastning kan man ansöka om ett förhandsbesked som kostar 300 kr.

För att få Taxiförarlegitimation krävs det att man har fyllt 21 år och att man har haft bilkörkort i minst 2 år eller innehar busskörkort (behörighet D).
De medicinska kraven för Taxiförarlegitimation innebär bland annat att din synskärpa med eller utan linser/glasögon måste vara minst 0,5 på det sämsta ögat och minst 0,8 på det bästa.

Körlektionerna består av i stort fyra huvudmoment så som berättande säkerhetskontroll, passagerares säkerhet, körning på landsväg och i gatutrafik samt sinnesnärvaro och omdömesförmåga.

Vi erbjuder två olika körlektioner, 180 minuter och 120 minuter.

Körlektion på 120 minuter går vi igenom säkerhetskontrollen och redogörelse för passagerares säkerhet i bilen. Körning på landsväg och i gatutrafik innefattar att du kommer att få köra mot ett angivet mål och en angiven färdväg. Du kommer att få lära dig använda karta och GPS.

Under körlektion på 180 minuter jobbar vi, förutom med samma innehåll som i körlektion på 120 minuter, även runt och i närheten av Trafikverkets uppkörningsområden i Farsta eller Södertälje.

Övriga kostnader i stort

Körlektion        180 min                                                                                               2 455kr
Körlektion        120 min                                                                                               1 750kr
Provavgift (kunskapsprov) hos Trafikverket – 3 delprov x 325kr                            975kr
Körprov inkl lån av bil hos Trafikverket                                                                     1 200kr
alternativt
Körprov inkl lån av bil av Tullinge Trafikskola – 800 kr + 2000kr                          2 800kr
Ansökningsavgift och vandelsprövning hos Transportstyrelsen                             250kr
Tillverkning av Taxiförarlegitimation                                                                           250kr

Därutöver tillkommer kostnader för fotografering hos fotograf och läkarundersökning (läkarintyg för Taxiförarlegitimation).

Kontakta oss för att boka tid