Ta Körkort Stockholm – Körkortsutbildning

Ta körkort på Tullinge Trafikskola

Att ta körkort ger en viss frihet. Men med frihet kommer också ansvar. De allra flesta önskar att ta körkort snabbt och billigt. På Tullinge Trafikskola söder om Stockholm ser vi till att anpassa din körkortsutbildning efter dina kunskaper och behov. Du kan i stor grad själv påverka hur snabbt du tar ditt körkort genom att planera och effektivisera din utbildning, vilket vi självklart hjälper dig med. För att bli en bra förare krävs det att du blir säkerhetsmedveten och lär dig trafikens spelregler. Det innebär träning och det finns inga genvägar, bara bra planerad körkortsutbildning. Har du läs och skrivsvårigheter finns olika hjälpmedel för att ge dig en anpassad utbildning. Det finns exempelvis möjlighet att ansöka om längre provtid, muntligt prov eller tolk. Vi har hjälpt många elever med olika svårigheter att lyckas med körkortet, ta kontakt med oss i god tid så hjälper vi dig. Vi på trafikskolan har lång erfarenhet av körkortsutbildning för B körkort och ser fram emot att få hjälpa dig att lyckas med körkortet. Läs mer om körkort behörighet B –>

Ta körkort med villkor automat

Det går att ta körkort med villkoret automat, dvs du får bara köra bilar försedda med en automatlåda. Du kanske känner att det är lättare att köra en bil utan att behöva fokusera på att välja rätt växel i förhållande till fart samtidigt som man ska hålla reda på trafikmiljö och medtrafikanter. Det kan också vara onödigt att lägga pengar på ett körkort utan begränsning om man vet med sig att behovet saknas. Kunskapsprovet och förarprovet i sig är de samma med det är lättare för den som anser att växelarbetet stör, begränsar eller fördyrar körkortsutbildning att då ta körkort med begränsningen automat. Genom hela din utbildning använder du då en automatväxlad bil.

Hur börjar jag för att ta körkort för behörighet B?

Det första du behöver göra är att ansöka om ett körkortstillstånd med bifogat godkänt syntest. Utan det får du inte övningsköra. På trafikskolan kan vi hjälpa dig med synundersökningen. Det går snabbast att ansöka om ett körkortstillstånd via Transportstyrelsens e-tjänst. Var gärna ute i god tid då Transportstyrelsen kan ha långa handläggningstider.

Sedan är det dags att skriva in sig som elev på vår körskola. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och målsättning för ditt B körkort. Att göra upp ett schema och planera hur ofta du ska ta dina körlektioner och vilken typ av kursmaterial du behöver är en bra början. Du kan skriva in dig på Tullinge Trafikskola via Elevanmälan formuläret här på sidan. På så sätt får vi dina uppgifter direkt.

Körkortsutbildning består av både teori och praktik

Att samtidigt kombinera både praktik och teori när man ska ta körkort vet man underlättar inlärningen. Att läsa något i teorin och sedan uppleva det med praktik är ett bra sett att lära sig och hjälper dig att hantera de situationer och problem du ställs inför i trafiken. Vårt mål på Tullinge Trafikskola är att du ska bli en trygg och säker förare. Kombinerar du teoriutbildningen med körutbildningen så blir din körkortsutbildning garanterat snabbare, billigare, bättre och roligare. Vi tillhandahåller både studiematerial såsom datatesten och böcker samt körlektioner. Vi är anslutna till STR och du får också tillgång till Elevcentralen där du enkelt bokar dina körlektioner via mobil eller dator.

Övningskörning – Privat eller på körskolan?

Det är bra att kombinera lektioner på körskolan med mängdträning hemma av det du lärt dig på trafikskolan. Även om du har tänk att övningsköra mycket privat och kanske börja långt innan du får ta körkortet, rekommenderar vi att du tar några lektioner hos oss redan i starten. Under dessa lektioner lär vi dig de viktiga grunderna rätt från början. Din handledare är säkert en väldigt bra förare, men har haft körkort så länge att många moment görs utan att tänka på. Kraven har också förändrats sedan de tog sitt körkort. Det är lagom att ta dessa körlektioner när du lärt dig köra bilen framåt utan att få motorstopp. När du skall övningsköra privat så krävs det att du och din handledare har gått en handledarutbildning.

Hur lätt man har för att lära är väldigt individuellt. Men för de flesta är det lagom att börja ta tätare lektioner kanske 1-2 ggr i veckan ca 2-3 månader innan den planerade uppkörningen.

Kursplanen för behörighet B talar om vilken inriktning och vilka mål förarutbildningen har, läs den innan du sätter igång och ha den alltid med som ett stöd för din utbildning. Du kan hämta ner den som pdf fil från Transportstyrelsen

På Trafikverkets hemsida finns bra information om körkortsproven. Körkortsprovet är ett sammanhållet prov och består av två delar: kunskapsprov (teoriprov) och körprov. Båda proven bokas vid samma tillfälle och görs nära varandra i tid. För att vara väl förberedd inför provet är det bra att läsa igenom vad som förväntas av dig i de båda delarna.

Läs de vanligaste frågorna om körprovet på Trafikverkets sida

Våra fordon vi använder på körlektioner är:

Volkswagen CrossTouran TDI

Volkswagen Passat TDI

DSC_0245