Släp – BE körkort, B96

Släputbildning för körkort B, utökad B behörighet (B96) och BE körkort

Olika körkortsbehörigheter

Det finns många regler och bestämmelser kring vilket körkort och vilka släp du får köra.

Du kan läsa mer om vad som gäller för respektive körkortsbehörighet, B personbil, B utökad (B96) och BE körkort på Transportstyrelsens websida.

Släpvagnskalkylatorn
Med hjälp av släpvagnskalkylatorn som du hittar på Transportstyrelsens hemsida kan du enkelt räkna ut om du har rätt körkortsbehörighet för ditt tilltänkta släp.

Vi på Tullinge Trafikskola erbjuder körkortsutbildning på utökad B-körkort (B96) och BE-körkort (personbil med tungt släp)

Vi hjälper även dig som har ett B körkort men som saknar kunskap och färdighet i att köra, lasta eller i övrigt vad som kan tänkas vara svårt vid körning med släp. Vi jobbar både mot privat personer, föreningar och företagskunder.

DSC_0265

Släputbildning med grupper om fyra eller fler personer så kan vi ta oss till ert företag eller förening och där utnyttja era lokaler och parkeringsplatser. Ibland har ett företag eller förening inte fyra eller fler personer som behöver hjälp med släputbildning, då kan flera lokala företag eller föreningar gå samman för att skapa en utbildningsgrupp. Vi fakturerar sedan var och ett av företagen eller föreningarna var för sig.

Vi erbjuder två olika släpvagnsutbildnings paket.

B utökad (B96) paket innehåller teorilektion på 120 minuter, trafikskolans teorimaterial för B96 teori, körlektion på 120 minuter inkl säkerhetskontroll på 60 minuter samt lån av bil och släp till körprovet hos Trafikverket.

BE paket innehåller teorilektion på 120 minuter, BE teoriboken, trafikskolans teorimaterial för BE teori, lathund för lastsäkring, körlektion på 180 minuter inkl säkerhetskontroll med funktionsbeskrivning på 60 minuter samt lån av bil och släp till körprovet hos Trafikverket.

Körprovet

Enligt de nya direktiven kommer körprovet inledas med att bilen ska stå bakom eller vid sidan av släpet. I samband med den inledande säkerhetskontrollen ska släpet kopplas till bilen.
Vidare under körprovet ska du kunna backa med samtidig svängning och parkera säkert för lastning och lossning.

Det är vanligt att personer som kommer till Trafikverket inte får genomföra sitt körprov för:

  • utökad B behörighet (B96) då vederbörande inte fotograferat sig på ett av Trafikverkets förarprovskontor i god tid innan provtillfället.
  • utökad B behörighet (B96) eller BE Körkort då vederbörande kommer till körprovet med fel fordonskombination, fel typ av släp, fel typ av last, inte rätt lastsäkrad last, fordon som inte klarar säkerhetskontrollen eller försöker styrka sin identitet med legitimationer som inte är godkända av olika anledningar.
  • Undrar du något?

    Använd formuläret om du vill skicka oss en fråga. Ska du anmäla dig till någon av våra utbildningar ber vi dig istället fylla i Elevanmälan.

    Svara på frågan:

    En kopia kommer att skickas till din angivna e-post. Kontrollera gärna skräpmappen ifall vi hamnat där.